Om deze site te bezoeken heb je OGEN én OREN nodig en het liefst FLAP-OGEN !

Deze site werd voor het eerst gepubliceerd op 24 augustus 2001. Alle pagina's hadden een zwarte achtergrond. Toen was er ook nog een link naar 'The Never Ending Story' waarbij de webmaster een verhaal begon en de surfer verder kon schrijven. De link verdween op 9 november met de komst van de nieuwe layout. Ook het Flapogen-logo was toen nog veel groter...

Klik op de figuur om een grotere afbeelding te zien.


The Never Ending Story


De indexpagina

Op 9 november 2001 komt er een meer moderne look. Het Flapogen-logo wordt kleiner. Voorts zijn er drie verschillende achtergronden : alle hoofdpagina's in eenzelfde kleur, alle subpagina's in andere kleur en alle Shuttle-pagina's ook in een nog andere kleur. Op 3 januari 2002 verdwijnt de link 'Zoekertjes' en wordt die vervangen door een Portaal-pagina.


The indexpagina


Menupagina


Zoekertjes


Shuttlepagina


Subpagina

Op 28 oktober 2002 krijgt de homepage een nieuwe, wat meer bewegende look.

Portaal is ongetwijfeld de meeste bezochte pagina van deze website. In februari 2003 behaalt de pagina als eerste de 10 000 bezoekers. De pagina is dan 1 jaar en drie maanden oud.

Vanaf 1 november 2003 krijgt Flapogen nog alweer een nieuwe look. Deze keer sober : grijze achtergrond met strepen in bordeaux. Er zijn veel veranderingen. Vanaf de hoofdpagina kun je niet alle pagina's meer bereiken. Ook het Flapogenlogo verdwijnt. Er is minder geluid. Zo verdwijnt ook de openingslied 'What ever you want'. De eurorekenmachine, Harry Potter en FAQ verdwijnen ook van de website. Ook de webcam en heel wat javascripts verdwijnen. Web van de Week wordt Web van de Maand. Er komen geen nieuwe pagina's bij. De Redirect Browser verdwijnt ook, omdat de site op zichzelf soberder wordt. Wie een Explorer 4.0 of Netscape 3.0 heeft of lager, wordt door deze website voortaan niet meer gesteund.

Het maandelijks tellen van het aantal bezoekers vervalt op 1 juni 2005. De best bekeken pagina op dat moment is al maandenlang de portaalsite met 37 558 bezoekers. De gemiddelde pagina qua bezoekers is dan de Space-pagina met 19 152 bezoekers.

Naar aanleiding van de vierde verjaardag krijgt de website een grondige beurt. De site wordt nu niet meer in Frontpage gemaakt, maar in Dreamweaver. De link Web van Maand verdwijnt van de navigatiebalk en wordt een volwaardige layer op de homepage. Ook de Geschiedenis van de Website krijgt nu een aparte layer. De link radio wordt nu een link media met radiostations, tv-zenders en kranten van over de hele wereld. Het e-mailadres is nu duidelijk omschreven als Doortje !

Flapogen lanceert op 4 april 2006 een verkorte Spaanse versie van de website. De website is voor het eerst gemaakt in Frames. In november van hetzelfde jaar verdwijnt de Spaanse versie weer wegens te weinig bezoekers.

Op nieuwjaarsdag 2007 wordt de website grondig gewijzigd. Er is een nieuwe layout, gemaakt met tabellen en css. De rubriek Web van de Maand verdwijnt en de indexpagina stelt niet meer de vraag of je flapogen hebt. Op de indexpagina komt ook het oude logo terug, maar deze keer in flash. De website wordt ook voor het eerst gemaakt op basis van platte schermen. De website werd ook voor het eerst getest op een Mac. Danny Verlinden wordt webmaster in plaats van Doortje.

In september 2008 wordt een nieuwe versie geboren. De indexpagina is voor het eerst volledig gemaakt in Flash8. De site wordt niet meer opgebouwd aan de hand van css, maar wel met een template. De indexpagina toont de eerste prenatale verschijnselen van multimedia: er komt geen geschreven woord meer aan te pas ; alles is beeld en klank.

2011 wordt een nieuw jaar voor de website! De lay-out wordt aangepast, maar nog belangrijker: de functie van de website wordt aangepast!

De website is sinds 30 januari 2011 een statische weblog waarop geregeld berichten worden geplaatst over nieuwe zaken en weetjes in verband met ruimtevaart, radio, tv, websites ...

De website werd voor het eerst geprogrammeerd in HTML5 wat dan na een eerste test moest worden gecorrigeerd door Internet Explorer.

Alleen geluidsbestanden worden nog geĆ¼pload naar de webruimte. Video gaat voortaan via Vimeo en afbeeldingen via jAlbum. Op die manier wordt de webruimte wat flexibeler. Ook het bekijken of downloaden van beeld gaat hierdoor vlugger.

Ook het logo is er weer ;-)

In 2014 verdwijnt een pagina die sinds de geboorte van de website online is: de portaalsite. De pagina werd op 30 mei offline gehaald.

top